Kontakta oss
033-233440 / info@ocs.se

9254
Lösningar

Lösningar

Se exempel på smarta lösningar som redan är i bruk hos våra kunder. Hämta gärna inspiration och impulser från andra branscher än Er egen. Innovativa interna transportlösningar ger ofta mer.

Läs mer
Sökes elkonstruktör

ELKONSTRUKTÖR

Är du en mästare på elkonstruktion och lagarbete?

Då har vi ett utvecklande jobb åt dig. Som erfaren elkonstruktör kommer du att vara en viktig kugge när vi bygger en ny elavdelning i Borås. Initialt arbeta du i ett projektteam för att lära dig företagets produkter. Därefter kommer ditt huvudansvar innefatta hela el-designen för elskåp som genom PLC-system styr företagets conveyorsystem.

Du jobbar tight med leverantörer och designar ihop med en projektgrupp. Det innebär kontakt med både leverantörer och kunder, men framförallt samarbete med projektingenjör och projektledare. I ditt arbete ingår att konstruera och uppdatera både nya och befintliga ritningar. Elkonstruktionen blir underlag för elektrikers och PLC-programmerares fortsatta arbete i de kundspecifika projekten med oftast internationella kunder.

Din placering är på huvudkontoret i Borås, men under din första period tilldelas du en mentor som samarbetar med dig från Tyskland. Relativt snart bygger du sedan, i takt med företagets expansion, ditt eget team. Därför söker vi dig som:

  • Har 3–5 års arbetslivserfarenhet av liknande uppgifter, företrädesvis inom samma bransch.
  • Är självgående och kan arbeta utan i förväg fastställda rutiner eller vägledning.
  • Har god materialkännedom och kunskap om el- och styrkomponenter, exempelvis Siemens, IO-Link, ASI, Profinet Profibus och FailSafePLC.
  • Besitter goda kunskaper i ECAD/EPLAN-program.
  • Har viljan och kunskapen att optimera processer och komma med nya infallsvinklar.
  • Talar och skriver obehindrat på engelska då språket används i hela organisationen. Kunskaper i tyska är ett stort plus.

Intresserad?
Ansök så snart du kan, urvalsprocessen sker löpande!
Skicka din ansökan till info@ocs.se

Frågor om tjänsten?
Kontakta Mathias Frunz  033– 23 33 81

OCS verkar på en global marknad med huvudkontor i Borås samt försäljningskontor i Stockholm och Tyskland. Vi erbjuder smarta och interna conveyorsystem för olika branscher och processer. I 40 år har vi skräddarsytt design, projektering och driftsättning för kunder runtom hela världen.