Vi hör av oss inom 24 timmar. ×
Alla artiklar

Fördelar med ett friktionsdrivet hängconveyorsystem

Våra hängconveyors på OCS är skapade utifrån patenterad friktionsteknik. Genom att välja den här typen av conveyorsystem får du en säker, kedjefri, oljefri, tyst och energieffektiv process.

Idag är industrin präglad av ett högt tempo som kräver snabba omställningar i produktionen. Det måste vara effektivt, rent, tyst och med konsekvent och smidig förflyttning oavsett om det gäller orderplock, lagring, montering eller tillverkning. Tack vare sin friktionsbaserade teknik uppfyller våra hängconveyors alla krav som ställs på lean produktion och kedjefria conveyorlösningar.

Friktionsfritt genom friktion

Alla strävar efter en lean och friktionsfri produktionsprocess. På OCS gör vi det genom att basera vår teknik på just friktion. En patenterad teknologi som skapar kedjefria, oljefria, tysta och flexibla conveyors.

Rent och oljefritt

Tyst, rent och pålitligt. Eftersom systemet är fritt från kedjor finns det ingen smutsig olja, till skillnad från traditionella kedjeconveyors, vilket också eliminerar risken för att förorena det som transporteras genom droppande eller fallande smuts.

Effektiv installation

Snabb installation med minimala avbrott i den pågående produktionen, med ett system som kräver minimalt med underhåll. Oavsett om vi byter ut delar i ett existerande system eller bygger ett helt nytt kommer installationen ta mindre tid än motsvarande arbete med ett traditionellt conveyorsystem.

Flexibelt och smidigt

Modulbaserade standardkomponenter gör det snabbt och enkelt att byta ut delar.

Ökar effektiviteten – maximerar ytan

Flexibiliteten i den här lösningen, tack vare att den är kedjefri, tillåter delarna i systemet att röra sig både framåt och bakåt samt kontrolleras i olika hastigheter i diverse zoner. Operatören kan välja att stoppa en process helt och hållet utan någon påverkan på andra pågående processer i samma bana, till skillnad från kedjedrivna conveyorsystem. Eftersom systemet drivs sektionsvis kan energiåtgången optimeras för varje område. Därför maximerar ett komplett OCS conveyorsystem effektiviteten samtidigt som det förbrukar runt 30 procent mindre golvyta jämfört med ett mer traditionellt system.