Vi hör av oss inom 24 timmar. ×

Välkommen till vårt nya kontor i England

Nu kan vi äntligen berätta att OCS växer med ytterligare ett kontor i England, där Steve Groocock är vår nya medarbetare. Han kommer att vara vår Business Development Manager och ansvarig för försäljningen i England till alla branscher. Vi välkomnar Steve genom att få veta lite mer om honom och hans planer på den engelska marknaden.

Vad är din bakgrund?
Jag har varit i automationsbranschen i över 15 år nu och jag skulle säga att jag har en omfattande erfarenhet av försäljning. Jag kan branschen bra och jag vet hur man tillgodoser behov och överträffar förväntningar. Min tidigare position var hos det globala företaget Bosch Rexroth där jag arbetade som försäljningschef.

Vad är din roll på det engelska kontoret?
Min huvudsakliga roll är att marknadsföra och etablera OCS och conveyor systemen på den engelska marknaden. Jag gör det genom att nätverka och integrera med branschen, vilket gör Leicester till den perfekta platsen. Det ligger cirka 5 mil från Birmingham där den största fordonsindustrin i Storbritannien finns. Härifrån kan jag enkelt hantera utställningar och andra marknadsaktiviteter – både lokalt och nationellt.

Vad är din vision?
Min vision är att få OCS-produkten etablerad på den engelska marknaden, så att OCS är ett av de första valen för hängconveyors. Målet är också att bli ett varumärke som har en hög igenkänningsfaktor i den engelska fordonsindustrin OEM (Original Equipment Manufacturer) i jämförelse med våra konkurrenter, samt att driva utvecklingen av varumärket inom andra etablerade industrier som en ”go-to” produkt för nya automationslösningar. Utöver expansionsplanerna ser jag fram emot att etablera ett litet team av erfaren personal, så att vi kan utföra vårt arbete som ett fristående kontor men samtidigt nyttja allt som det svenska kontoret har att erbjuda, utan att vara helt beroende av det.

Vilka är de viktigaste framgångsfaktorerna för OCS i England?
Lanseringen av den nya hemsidan var en milstolpe och ett stort steg i rätt riktning. Den har redan lett till ett flertal förfrågningar. Varje förfrågning innehåller alltid minst ett kriterium om att göra processen mer lean, systemet mer effektivt och clean, eller att bevara resurser såsom el för att göra processen grönare. Med ambitionen att göra industrin mer lean, clean & greenhar OCS stora möjligheter att lyckas på den engelska marknaden. Jag känner mig väldigt stolt över att vara en del av ett företag där dessa parametrar inte bara vägleder oss medarbetare, utan sätter riktlinjerna för hela företaget och hur vi gör affärer.

Kontakta gärna Steve.