Vi hör av oss inom 24 timmar. ×

Ytbehandlingsindustrin: Häng- och golvconveyors

Utrymmeseffektiva och säkra lösningar

Ytbehandlingsindustrin är en industri under snabb utveckling där de främsta aktörerna planerar och arbetar fullt ut enligt leanprincipen.

Leanorienteringen betyder att fler och fler aktörer ser över sina ibland omoderna kedjeconveyors vilka ofta är utrymmeskrävande och där hela processen stannar om fel uppstår på kedjan. Precis som fordons- och flygindustrin har de flesta ytbehandlingsindustrier en komplex process med många steg, oavsett om det är metaller, plaster eller andra material som behandlas.

Lösningen måste vara säker enligt ATEX-direktivet men även utrymmeseffektiv och kunna köras fram och tillbaka i olika hastigheter. Med OCS patenterade lösning för hängconveyors – baserad på friktion istället för utrymmeskrävande och oflexibel kedja eller det dyrare EMS Elektrifierade Monorailsystemet – uppfylls samtliga krav på säker, tyst och ren förflyttning.

Självklart erbjuder vi även traditionella golvconveyors för hantering av styckegods.

Våtlackering elmotorer

OCS 500 hängconveyor system innehåller pålastningsstationer som förser en automatisk buffert med produkter innan måleristationen. Efter måleristationen transporteras motorerna till ett lagringsområde, där lossas de olika delarna automatiskt av med staplingskran in till lagringsutrymmet. Från lagringsutrymmet skickas delarna ut via OCS hängtransportörsystem till förpackningsområden i begärd leveranssekvens.

Läs mer