Vi hör av oss inom 24 timmar. ×

Case: Hängande conveyors

Installationer över hela världen

Vi projekterar, tillverkar och installerar våra hängande conveyors över hela världen. I dag har vi långt över 300 system i drift som förenklar arbetet på industrier i de flesta branscher – från fordons- och flygindustrin till ytbehandlings- och möbelindustrin. Under Branscher hittar du korta sammanfattningar för många av våra installationer. Här presenterar vi några av våra senaste case lite mer utförligt.

Internetstores

Effektiv lösning för returhantering

Internetstores är världens ledande återförsäljare av cyklar. Genom E-handelsplattformerna fahrrad.de, Brügelmann, Bikester, Probikeshop, Campz och Addnature erbjuder de 130 000 produkter och 1 300 olika varumärken. En central del inom e-handel är att kunna hantera returer på ett smidigt och kostnadseffektivt sätt. Fram till 2019 hanterade man returerna på Internetstores i Esslingen, men baserat på tidigare erfarenheter med OCS Overhead Conveyor System i Gehrde beslutade Internetstores att installera ytterligare ett OCS system för att hantera returer.

Läs mer

Ljusgårda

OCS hjälper livsmedelsföretaget Ljusgårda med automatiserad salladsodling

Resultat: Ljusgårda går från 2 till 60 ton skördad sallad i månaden

Ljusgårdas produktion, som hittills har skötts delvis manuellt i mindre skala på 650 kvm yta, har omvandlats till ett automatiserat produktionssystem på totalt 7000 kvm med höga ambitioner om fortsatt expansion och tillväxt. Tack vare det nya sättet att odla sallad kommer över 600 pallar sallad lämna Ljusgårda för att distribueras till över 800 butiker runt om i Sverige varje vecka.

Läs mer

Riese & Müller

Effektiv monteringslinje för cyklar

Riese & Müller är en tysk tillverkare av premium El cyklar, last cyklar och fällbara cyklar. Som del av projekteringen av nya lokaler ville Riese & Müller uppgradera sin produktion till den senaste monteringstekniken. Efter besök hos ett antal av OCS övriga kunder inom cykelindustrin kontaktade Riese & Müller oss för att diskutera olika monteringslösningar med hjälp av våra hängande conveyor system. Fokus var montering av E-cyklar och last cyklar, inklusive ett SCADA-system för kontroll av  materialflöde och processtider.

Läs mer

SAAB Aerostructures

Transport på hög höjd och i sidled

Flygindustrin är en av världens mest högteknologiska industrier där kraven på renhet, effektivitet och precision är extremt höga. SAAB Aerostructures gav OCS i uppdrag att utveckla en lösning för transport av komponenter mellan monteringsstationer och NC-maskin.

Läs mer

Airbus

Snabbare genomloppstid och ökad produktion

Franska Airbus är jämte Boeing världens marknadsledande flygplanstillverkare. År 2017 levererade man över 700 flygplan. Till monteringen i Toulouse har vi levererat conveyorsystem till fyra nya monteringslinor.

Läs mer

NORD Drivsystem

Effektiv och säker målerilinje för elmotorer

Ytbehandlingsindustrin har en komplex process med många steg. Oavsett om det gäller våtmålning, lackering eller elektroforetisk avsättning, om det är metaller, plaster eller andra material som behandlas, är renhet och säkerhet av största betydelse.

Läs mer

Your Need Our Know-How

Ökat lönsamhet med rätt transportsystem

Vi erbjuder kompletta helhetslösningar till interna transportsystem för produktionsprocesser och lagringssystem. Vi arbetar alltid i en nära dialog med våra kunder med fokus på att hitta den mest optimala lösningen för ditt företag.

Välkommen att kontakta oss idag för ett förutsättningslöst möte.

Kontakta oss