Vi hör av oss inom 24 timmar. ×
Alla artiklar

Boråsföretaget OCS växer: Extra månadslön till alla och nybyggnation av kontor och produktion

– Förra året gjorde vi vårt bästa resultat någonsin. Nu gör vi det igen. Då ska självklart våra medarbetare får vara med och ta del av vinsten. De är ju en del av framgången.

Christer Lundgren och Kenth Almqvist

Kenth Almqvist, vd och delägare på OCS i Borås, berättar att alla anställda får en extra månadslön i bonus. Företaget har under 2018 ökat sin nettoomsättning med 45 procent till nästan 120 mkr, vilket innebär att de når sin högsta omsättning och sitt bästa resultat någonsin.

– Vi har dessutom en mycket god orderstock och budgeterar för att öka ytterligare under 2019, så vi söker kontinuerligt nya medarbetare. Dessutom bygger vi nytt, säger Kenth Almqvist.

Han berättar att man bygger helt nytt kontor och produktion på västra Viared utanför Borås. OCS går då från dagens 2 000 till hela 3 500 kvadratmeter, med möjlighet att öka om ytterligare 1 500 vid framtida behov.

– Anläggningen ska stå klar i november. Det ska bli skönt att få större ytor med tanke på hur snabbt vi expanderar, menar Kenth.

I december förra året gick Axel Johnson International, en privatägd svensk industrigrupp som består av mer än 100 bolag i 25 länder med en omsättning på 790 miljoner EUR, in som delägare i OCS. Partnerskapet ger OCS ytterligare tillväxtpotential.

– Vi har haft kraftig tillväxt med god lönsamhet de senaste åren. Med Axel Johnson International som delägare är vi väl positionerade för att fortsätta växa, både på befintliga och nya marknader, avslutar Christer Lundgren, försäljningschef och delägare på OCS.