Vi hör av oss inom 24 timmar. ×
Alla artiklar

Boråsföretaget OCS vinner affärer i cykelindustrin i Europa

– Våra unika hängande transportsystem uppfyller cykeltillverkarnas krav på flexibla och smarta produktionslösningar. Med hjälp av våra lösningar har flera av våra kunder dubblat sin produktionskapacitet. Detta tillsammans med vårt gemensamma hållbarhetsfokus har gjort OCS till en viktig partner bland ledande cykeltillverkare i Europa.

Kenth Almqvist, VD på OCS, berättar hur coronapandemin ändrat människors sätt att röra på sig. Från kollektivtrafik till cykel, elcykel och elscooter. Cykelindustrin i Europa upplever en enorm tillväxt och för att klara av att tillverka cyklar i den takt som nu efterfrågas behöver man automatisera sin produktion. En av dem är den tyska tillverkaren av premiumcyklar Riese & Müller.

– Våra produkter står för högsta kvalitet och hållbarhet, vilket innebär avancerad produktion och partners som hjälper oss att uppnå dessa mål. Med OCS har vi ett förstklassigt system och en pålitlig partner vid vår sida, säger Heiko Müller, VD Riese & Müller.

Med kundanpassade conveyors för interna transportsystem baserade på en oljefri, ergonomisk och tyst patenterad friktionsteknik samt lång erfarenhet från bland annat fordonsindustrin, tar OCS nu marknadsandelar inom den växande cykelindustrin.

– Med ett antal välkända cykeltillverkare i vår kundportfölj är vi stolta över att ha blivit en viktig leverantör av automatiserade monteringslinjer för en bransch i så stark tillväxt, säger Försäljningschef Christer Lundgren.

 

För mer information vänligen kontakta:

VD Kenth Almqvist
kenth.almqvist@ocs.se
033-23 34 48

Försäljningschef Christer Lundgren
christer.lundgren@ocs.se
033 – 23 33 83