Vi hör av oss inom 24 timmar. ×
Alla artiklar

Hur fungerar ett friktionsbaserat hängconveyorsystem?

Precis som namnet avslöjar drivs ett friktionsbaserat hängconveyorsystem av friktion, till skillnad från andra system som har en mekanisk drift. Låt oss titta närmre på hur friktionen skapas i dessa specifika system.

Föreställ dig ett transportband på en flygplats. Om du lägger en resväska som väger cirka 20 kg på transportbandet och försöker stoppa den för hand, skulle det förmodligen gå bra. Resväskan stannar på ett ställe och bandet fortsätter framåt. Föreställ dig nu att resväskan väger 200 kg. Det skulle då vara mer eller mindre omöjligt för dig att stoppa resväskan för hand. Anledningen är att vi har en högre friktion.

Friktionsbaserade hängconveyors från OCS

I OCS friktionsbaserade hängconveyorsystem genereras kraften av en fjäder och inte av de transporterade delarnas vikt. Därför får du antingen en högre eller lägre friktionsdrift genom att använda olika fjädrar med olika krafter. Läs mer om den patenterade tekniken här.

De två olika hängconveyors som utvecklats av OCS kallas OCS 150 och OCS 500. Banans drivmekanismer består av ett friktionsband för OCS 150 och ett roterande aluminiumrör för OCS 500. Båda drivs av en snäckväxelmotor men skiljer sig i lastvikt och hastighet. OCS 150 hanterar laster upp till 150 kg/meter bana med en hastighet på 1–80 meter/minut. OCS 500 hanterar laster upp till 500 kg/meter med en hastighet på 1–30 meter/minut. Ju lättare delar, desto högre hastighet. Rent, tyst, effektivt och viktigast av säkert för de anställda.

Se filmerna nedan för en mer detaljerad förklaring av hur friktionsbaserade hängconveyorsystem fungerar.