Vi hör av oss inom 24 timmar. ×

CASE: RIESE & MÜLLER

Effektiv monteringslinje för cyklar

Riese & Müller är en tysk tillverkare av premium El cyklar, last cyklar och fällbara cyklar. Företaget grundades 1993 av Markus Riese och Heiko Müller och har idag 550 anställda vid sin anläggning i Mühltal, Tyskland samt ett exklusivt återförsäljarnätverk över hela världen. Riese & Müller bidrar till att forma morgondagens mobilitet med sina innovativa produkter och som expert inom sin bransch när det gäller last cyklar och snabba HS-cyklar. Företaget är synonymt med en hållbar livsstil, konsumentinriktad produktutveckling och banbrytande El cykel-teknik. Parallellt med en innovativ produktutveckling har företaget ständigt fokus på människan och miljön och styrs av fyra hörnstenar: kultur, ekologi, socialt ansvar och ekonomi. Med hjälp av OCS hängande conveyorsystem har Riese & Müller nu en effektiv monteringslinje för sina cyklar.

Som del av projekteringen av nya lokaler ville Riese & Müller uppgradera sin produktion till den senaste monteringstekniken. Efter besök hos ett antal av OCS övriga kunder inom cykelindustrin kontaktade Riese & Müller oss för att diskutera olika monteringslösningar med hjälp av våra hängande conveyor system. Fokus var montering av El cyklar och last cyklar, inklusive ett SCADA-system för kontroll av materialflöde och processtider.

Projektet startade med möten på plats i Riese & Müllers gamla produktionsanläggning för att förstå kundens krav och behov. Baserat på erfarenhet från tidigare installationer, tillsammans med tydliga behov och krav från kunden, tog vi fram en optimal layout. Genom hela processen hade vi en nära och bra dialog med kunden, för att säkerställa samtliga krav. Bland annat fanns det ett tydlig önskemål om att ramar och hjul skulle föras till monteringslinjerna via ett extra system på andra våning för att undvika för mycket materialtrafik till monteringsområdet. Skräddarsydda produktbärare utvecklades på plats tillsammans med kunden.

Tack vare flexibiliteten i OCS-systemet fick Riese & Müllers en kompakt buffertlösning med möjlighet till enkel uppgradering vid framtida behov.

Lösningen är baserad på OCS 500 systemet för produktionslinjer och OCS 150 för transport av ram och hjul före installation. SCADA-systemet och koppling till Riese & Müllers materialflödeskontroll och datalagring var också inkluderat. Varje vagn är utrustad med en RFID-tagg för att säkerställa en tydlig identifiering av både vagn och produkt.

Hållbarhet – en nyckelfaktor i val av leverantör

Ämnet hållbarhet har varit fast förankrat i Riese & Müllers affärsstrategi. Deras vision är tydlig: Riese & Müller ska vara det mest hållbara företaget inom el cykel sektorn 2025. OCS i sin tur är en del av Axel Johnson International och dess koncernövergripande hållbarhetsarbete, som också är en  grundläggande del av OCS affärsstrategi.
Hållbarhetstänket inom cykelindustrin matchar därför OCS och våra kärnvärden Lean, Clean & Green på ett utmärkt sätt.

”Våra produkter står för högsta kvalitet och hållbarhet, vilket innebär avancerad produktion och partners som hjälper oss att uppnå dessa mål. Med OCS har vi ett förstklassigt system och en pålitlig partner vid vår sida ”. Heiko Müller, VD Riese & Müller.