Vi hör av oss inom 24 timmar. ×

CASE: SAAB Aerostructures

Transport på hög höjd och i sidled

Flygindustrin är en av världens mest högteknologiska industrier där kraven på renhet, effektivitet och precision är extremt höga. SAAB Aeronautics gav OCS i uppdrag att utveckla en lösning för transport av komponenter mellan monteringsstationer och NC-maskin.

Vi hade tidigare samarbetat med SAAB varför de visste att våra rena och tysta hängande conveyors gav den flexibilitet och möjlighet till framtida förändringar som krävdes.

Aerospace SAAB

Produktionslösningen var dock helt ny för SAAB, och utmaningen låg i att hantera jiggarna mellan 16 olika monteringsstationer och en NC-maskin. Som i de flesta uppdrag där OCS utvecklar, tillverkar och installerar systemen med hängconveyors föregicks lösningen av ett tätt samarbete med kunden där de gav oss parametrar att utgå från samt kraven på färdigt resultat.

Efter en process med skisser och ritningar utvecklades en lösning med ett OCS 500 system där hängconveyors transporterar komponenterna (C-rib och Lever) mellan monteringsstationer och NC-maskin. I 16 stycken monteringsstationer lastas och monteras komponenter i en Jigg som sedan transporteras in i NC-maskin och därefter tillbaks till respektive monteringsstation. Transporten sker på 6 meters höjd och i sidled med en OCS transfervagn. Rörelse upp och ned sköts med frekvensstyrd telfer och max last är 1500 kg

Fördelar:

  • Ett oljefritt, rent och tyst system
  • Ergonomiskt och utrymmeseffektivt
  • Transporter på hög höjd i sidled
  • Frekvensstyrd rörelse upp och ned
  • Kan köras fram och tillbaka